Dörrhandtag som välkomnar dig att stiga in genom dörren

Dörren är ju den del av ditt hus som dina besökare kommer till först. Detta är förstås anledningen till att vi anstränger oss för att göra husets entré så välkomnande och trevlig som möjligt. Det är vår främsta möjlighet att visa upp vårt hus och trädgård för besökare, likväl som för dem som bara passerar.

En snygg dörr prioriteras ofta, och vi väljer gärna den snygga dörren även om den är dyr. En dörr är en investering för lång tid och då kan den gärna få kosta en slant. Det är ju som sagt också den som syns först när man kommer till huset. Frågan är om du bryr dig lika mycket om det handtag du väljer till din dörr? Att man väljer ett inbrottssäkert och bra lås är en självklarhet. Men, handtaget är det inte alltid det läggs lika mycket energi på. Du kan nämligen välja handtag, och det behöver inte vara något av de handtag som plockas fram där du beställer dörren.

Det finns ett stort utbud av dörrhandtag, men det är inte alla byggfirmor som saluför hela utbudet. Om du vill ha ett dörrhandtag som inte leverantören av dörren kan ge dig kan du därför leta efter handtag någon annanstans.

De flesta dörrar levereras utan både handtag och lås, men ofta beställer man låset samtidigt med dörren så att det är monterat och klart när dörren sätts in. Handtaget däremot, monteras i de flesta fall efteråt. Därför finns det ingen anledning att ta första bästa handtag, utan du har god tid på dig att välja ett handtag du verkligen tycker om. Det finns även ytterligare en god anledning att göra ett noga genomtänkt val. Om dörren är det första som möter besökaren, kan handtaget nämligen sägas vara det första han eller hon kommer i kontakt med. Därmed sagt, att när du väljer handtag till din ytterdörr, är det inte enbart det estetiska du ska tänka på, även om du naturligtvis ska välja ett handtag som du tycker är snyggt, och som passar till både dörren och huset i övrigt. Men, ett handtag ska gärna också vara skönt att ta i. Gärna också ge ett ordentligt grepp, så att du inte tappar taget när du kommer nedtyngd av tunga kassar, och bara har en halv hand ledig att öppna dörren med. Ett handtag där handen lätt slinter kan ställa till onödiga problem i sådana situationer, och det väcker bara irritation.

Men, det viktigaste är ändå det intryck handtaget ger, och hur det passar in tillsammans med dörren till ditt hus. En snygg dörr, med ett snyggt handtag ger alltid ett bra första intryck, och skänker också glädje i vardagen till dig och din familj.