Innerdörren – viktigare än du tror

Det finns en hel del att tänka på för den som vill skapa en perfekt helhet inredningsmässigt. Naturligtvis gäller det att hitta en väl matchande helhet beträffande mattor, gardiner, kuddar och andra textilier och lika viktigt är det förstås att hitta fina och funktionella möbler. Det finns dock även andra saker som spelar in och en av dessa saker är dörrarna, såväl ytterdörrar som innerdörrar. Det är lätt att glömma bort innerdörrarna, men faktum är att de spelar en stor roll då de finns i så gott som alla rum i hemmet.

Vad kan man då göra med innerdörren för att få den att bidra till en finare helhet? Man kan givetvis välja en färg på dörren som passar in. En vit dörr smälter in fint på de flesta ställen, men det kan även en ljusgrå dörr göra. Vill man istället skapa liv i rummet så kan exempelvis en röd dörr göra susen.

Något mer man kan göra är att välja rätt handtag till innerdörren. Det är lätt att man helt glömmer bort denna möjlighet men det vore synd eftersom det faktiskt kan ha riktigt stor betydelse för helhetsintrycket. Många tänker inte ens på att det finns flera olika alternativ att välja på, utan tror att man helt enkelt måste låta de handtag som sitter på dörren sitta kvar, men faktum är att det finns en lång rad alternativ för den som tar sig tid att kolla upp olika möjligheter.

Vilket handtag man bör välja beror förstås på vad man har valt för stil i övrigt i hemmet. Om man har valt en lantlig stil med en touch från gamla tider så kan exempelvis vita trähandtag med naturlig patina vara ett alternativ. Det bidrar till att göra helheten mer trovärdig. Vill man satsa helt och fullt på den moderna stilen kan exempelvis svarta, blanka stålhandtag vara ett bra alternativ. Det finns handtag att hitta för de flesta smaker och stilar och just det här är en tillräckligt liten detalj för att man ska ha råd att experimentera lite, men ändå tillräckligt stor för att verkligen synas. Det är helt enkelt ett tillbehör som det verkligen lönar sig att se över och byta ut. Skulle det sedan vara så att man känner för att göra om på nytt och byta stil så småningom så är det enkelt att byta ännu en gång eftersom både priset och arbetsinsatsen är relativt liten.